Закана за убийство към министъра на отбраната Тодор Тагарев. Мъж е отправил

...
Закана за убийство към министъра на отбраната Тодор Тагарев. Мъж е отправил
Коментари Харесай

Вижте мъжа, заплашил военния министър със смърт СНИМКИ

Закана за ликвидиране към министъра на отбраната Тодор Тагарев. Мъж е отправил опасност към него през профил в обществените мрежи.

Извършителят е арестуван и към този момент му е повдигнато обвиняване. 39-годишният мъж е от Пазарджик.

Районната прокуратура е задържала и повдигнала обвиняване на мъжа поради закана за ликвидиране, отправена към министър от държавното управление.

" На 04.07.2023 година в гр. София, обвиненият Г.Д. се заканил с ликвидиране на настоящ министър, като му изпратил заплашително известие на персоналния му профил в обществена мрежа в интернет ", изясняват оттова.

Министърът на защитата проф. Тодор Тагарев не разяснява заканите.

Задържаният е Григор Димов, който е осъждан за телесни повреди, само че е оправдан. Съседите на Димов са шокирани от новината за опасността за ликвидиране.

„ Никога не е ставало въпрос той да се скара с някого, да го заплашва. Помага на всички тука. Готино момче, младо момче “, споделя за bTV комшия.

С какво се занимава?

Работи в офис нещо. Добро момче. Има дете. Работи си.

Заплахата, отправена от Димов във Facebook, е обвързвана с отношението на министър Тагарев към войната в Украйна. Законодателят смята за тежко закононарушение " заканата за ликвидиране ", съобщи юристът по наказателно право Силвия Петкова и добави: „ едно текстово известие, което явно е изпратено отдалечено, няма физически контакт сред застрашения и заплашващия. От естеството на самото известие би могло да се реши, че заканата би могла да провокира състоятелен боязън, само че в случай че тя съставлява просто словесно изражение като " ще те убия! ", " ще те заровя " и е отправена в обществените мрежи то е доста малко евентуално да се касае за закана за ликвидиране, която да съставлява закононарушение “.

Ако бъде приет за отговорен, наказването за обвинения би могло да бъде от 1 до 6 години отнемане от независимост.



Мъжът е арестуван за 72 часа. Предстои прокуратурата да изиска най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража ".

От ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и Българска социалистическа партия осъдиха заканите против военния министър и използването на език на омразата.

„ За страдание, следим разгорещена реторика и нараснала температура на говорене от някои политически партии, които способстват да радикализират част от хората в българското общество “, сподели Даниел Митов.

„ Агресията, езикът на омразата, опълчването и разделянето в българското общество водят до това. Крайно време е, в случай че държавнически мислим най-малко малко, да се опитаме да намерим дела, които да обединят българите “, съобщи Корнелия Нинова.

„ Това прекрачва границите на всяко възможно демократично държания “, съобщи Надежда Йорданова.

Лидерът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов не разяснява заканите към военния министър.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР